Mereka yang sudi.......

Sunday, November 28, 2010

roti bakar turkey square

Salam pagi ahad semua.Dah makan ke? .Puan ros nak buat breakfast ni before goning ti kids fair at KL convention centre after this.Menu ni menu sihat untuk anak-anak.Puan Ros buat scramble egg skali.Resipi tu lain kali ya ,nak cepat ni...

Bahan-bahannya
10 keping roti dipotong 2 setiap satu
4 keping turkey square
cheese apa-apa pilihan sendiri dan taruh sebanyak mana yang suka (Puan rose guna pizza topping sebab itu yang ada dalam peti)
sedikit butter

Cara memasak
1- Roti dipotong 2 dan disapukan sedikit butter
2- turkey square dipotong dadu sederhana besar
3-ambil sekeping roti sapukan sedikit butter
4-letakkan turkey square dan taburkan cheese keatasnya.(boleh taruh bawang atau salak jika suka).Tutupkan dgn sekeping lagi roti diatasnya
5-Bakar dalam suhu 170 selama 10 minit atau roti dah jadi perang.

p/s hidang dan makan semasa panas baru dia bunyi ngerap ngerup ngerap ngrup kat dalam
mulut'.siapa bangun lambat makan roti sejuk la.tak ada ngerap ngerup ngerap ngerup dah.
















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info