Mereka yang sudi.......

Thursday, October 20, 2011

Jom minum

Salam lewat petang .dah minum petang ke??? Kita tengah minum petang sambil ketuk keyboard ni.Kat luar tu hujan dan hari ni my kindy concert full rehearsal.
So balik tadi rehat kejap.Dah lewat petang ni rasa lapar pula.Teringat kulit pastry kat dalam peti dan nampak epal kat atas meja dan tara....ini la jadinya .Mini apel puff .
Resepinya..semua pasti tahu.Potongan epal yang dicampur cinnamon,gula merah dan sedikit tepung gandum dibungkus dengan kulit pastry.Sapu kuning telur dan bakar hingga perang.dan langkah seterusnya......ngap aje....sedap bersama teh dipetang yang dingin. Dingin tak dingin dinner belum masak kot........


                                                        happy cooking


12 comments:

  1. kita puff pastry dh ada...yang tak ada cuma epal...haishhh....gtu la bile teringin nk buat kan...

    ReplyDelete
  2. kak ros.. tun mmg xpenah jumpa puff pastry nih.. sedih kan? hihi..

    ReplyDelete
  3. salam Ros....kalau mkn time hujan...lagi sedap..

    ReplyDelete
  4. Tun,,banyak sungguh benda yang tak dok kat sana ya...buat sendiri aje la Tun.

    ReplyDelete
  5. Kak TnT.Sedap..Ros suka anything to do with cinnamon dan apel.

    ReplyDelete
  6. Saya pun x penah jumpa kulit pastry ni lg...sian kan..

    ReplyDelete
  7. Salam MM..betul ke???itu yang jenama kawan je,yang 4 segi kecik tu...

    ReplyDelete
  8. nak join sesama...cedapnya Kak Rose....

    ReplyDelete
  9. hai cik cek,resepi yang simple saja...semua org tahu buat.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info