Roti Prata Pisang.
Bahan-bahannya:
* 3 keping roti prata jenama kawan(Flaky)
* 3 sudu besar kaya(perasa pandan atau sebagainya)
* 3 biji pisang berangan dipotong nipis dan bulat (digunakan untuk 2 biji roti prata sahaja)
* Mozzarella cheese sebanyak yang disukai
Cara-caranya:
1- Sapu nipis minyak masak diatas loyang pembakar dan letakkan roti prata
2- Sapu rata satu sudu besar kaya diatas setiap roti prata dan susun potongan pisang memenuhi roti prata.Taburkan cheese sebanyak yang disukai.
3- Panaskan oven pada suhu 180C dan bakar roti pratha sehingga cheese cair dan tepi roti nampak keperangan.Boleh diangkat dan hidangkan.
Nota: untuk prata cheese cuma taburkan cheese diatasnya dan bakar.
happy cooking
Ros...sejuk2 ni mkn roti prata tu panas2 sedapkan...hujan pun dh mula turun...lapar...
ReplyDeleteMama ..sesap pagi ke petang ke pekena dgn kopi memang best la.
ReplyDeletesalam pn ros...kita ada semua kecuali pratha...huhu...nnt kita p cari...geram tgk dah tuh...yerla pekena ngan kopi mmg masyukkk
ReplyDeletemmg sedap ni mkn panas2....ada lak air kopi...
ReplyDeleteMaq Qis ...kopi dgn pratha...sedap/
ReplyDeleteSalam Ida.kat jepun ada roti prata tak????atau boleh buat sushi pisang......
ReplyDeleteYay! Looks yummy. I would want to try this at home. Thank you for sharing your Roti Prata food experience. ;)
ReplyDeleteHai AJ@kampong.Do give a try.You will sure love it.
ReplyDelete