Mereka yang sudi.......

Wednesday, October 5, 2011

Flaky Pizza



Salam semua.Menu makan malam sebab malas nak angkat periuk belanga dan masak pung pang pung pang.Kita selalu buat piza ni sebab senang dan hampir semua bahan utama nak buat pizza ni biasanya ada stok kat rumah,especially roti prata jenama kawan(1 of the wonderful ingredient that you can turn into so many delicious recipes).Kita juga suka sebab ianya boleh menjadi personal pan pizza bagi setiap orang.Pernah letak resepi kat sini. Cuma hari ni kita masukkan mince beef yang dah digoreng sekejap bersama bawang besar.Resepi atau toppingnya boleh dipelbagaikan mengikut selera masing-masing.Personal pan pizza la katakan..so suka masing-masing la nak letak apa.

 Bahan-bahan Untuk Pizza
*1 paket prata jenama kawan
*sos spaghetti jenama kimball secukupnya (dalam 5 sudu besar)
*1 paket beef salami atau mince beef yang digoreng sebentar bersama     bawang besar dan buang airnya.
*1 paket chiken meat loaf
*1 paket cheese (Pizza topping)
*1 tin cendawan butang dipotong nipis
*1 labu bawang besar
*capsicum merah,kuning and hijau.


Cara membuat pizza
sapu sos keatas kulit prata dan letaklah bahan yang telah disediakan sebanyak yang disukai keatas setiap keping pizza.Bakar pada kepanasan 180 hingga tepi pizza kelihatan perang dan masak.




                                                                 happy cooking



10 comments:

  1. tengok gambar je dah rasa nak makan piza.

    ReplyDelete
  2. Bundo...kita ord bander.....pagi2 makan pizza.Hi...hi..hi...

    ReplyDelete
  3. kak rosss...
    sedap nyer nampak piza gini. suami saya tak suke piza, tapiii kalau jenis roti ni[is gini dia boleh makan. kiranyer tang roti nipis tang isi banyak. sukeeee

    ReplyDelete
  4. Hai Izah,kak ros suka sebab sebiji tak payah potong.makan sorang-sorang

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Ros..Oh alangkah bahagianya ngan perkongsian resipi ni...Boleh tiru gak ni di kala kemalasan melanda..Doh dah siap tinggal tabur toping, bakar dan ngap jee......Ohhhh...ai likeeee....

    Akak..Biasa saya beli kepah tu kat Econsave Kota Kemuning..tapi pun tak selalu ada..jarang2

    ReplyDelete
  6. Hai sue nanti kak ros kopi paste kan resepi nya

    ReplyDelete
  7. salam kk ros......so true eh ..roti prata..arrrgh what a nice combination of toping!!! syokk ni!!!:)))

    ReplyDelete
  8. kalau la kt sini senang dpt prata segera tu kak ros..dh boleh buat.

    ReplyDelete
  9. Hai Ida..ooo susah nak cari benda ni kat jepun ya???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info