Mereka yang sudi.......

Tuesday, November 1, 2011

From Little Laling To Old Laling With Love

Salam untuk semua. Sebenarnya dari semalam ke hari ni memang tak ada apa-apa resepi istimewa untuk dikongsikan. Hari ni on the way back dari office terfikir apa nak masak for teatime for my laling.Masa dalam kreta cakap sorang2 pasal pisang yang masih ada dan org kat sebelah terdengar pula..so bukan la sorang2 ya.My little laling ada kat sebelah.I told her  mayb I will make roti prata pisang like the other day sebab nak habiskan pisang yang dah mula terlebih masak tu.
Dengan hati yang mulianya dia terus cakap..".mama can I make that prata for papa?" I love him you know???? tahu.. tak sabar nak sampai rumah sebab nak cari gaduh dgn papakan????Dia memang suka buli papanya.Org tu pun tak boleh nak cakap banyak after  along sixteen years this little laling came into our life..so paham2 la kan?
 Hampir habis 1 bekas kaya dikerjakannya hanya untuk 2 keping pratha.But her papa love it....
So today kita bagi la little laling buat apa yang dia nak buat.And the verdict is....."mama..this is nice....ye ke??? good la...anyway I didn't made it..but Hana did!!!!! Wah...bla...bla..bla....hihihi..

Nota: Ini versi tak ada cheese sebab tak perasan cheese dah habis,walau macammana pun projek harus diteruskan.kalau tak.....ada org mengamuk!!!!!
                                                      happy cooking

8 comments:

  1. wah! pandai sikecik amik hati... sure papa puji melambung2 kan...

    ReplyDelete
  2. Dia memang pandai ambil hati dan membuli at the same time ka rose..bagi papanya pulak hana tu macam toy la bagi dia.Tak aman rumah ni dibuat mereka.

    ReplyDelete
  3. Assallamualaikum kak Ros.
    Bagusnya little laling akak rajin tolong di dapur.. Dah tunjukkan bakat dari kecil lagi but that paratha looks really yummy!

    ReplyDelete
  4. Wahhh richnya pisang kat prata tu..sedap nih..mesti papanya suka kan...the food is liltle but the thot and concern that count!

    ReplyDelete
  5. Naz kak ros pun suka,tapi kalau masukkan cheese lagi la...yum..yum...

    ReplyDelete
  6. Ya la mieza .The thought thats count kan.Dia memang sayang kat papa dgn caranya sendiri (Cari gaduh la tu)

    ReplyDelete
  7. Pandai laling k.Ros ambil hati papanya buat roti prata pisang...dah boleh jadi assistant di dapur..

    ReplyDelete
  8. Salam mamasha.Harap2 little laling kita suka kedapur bila dah besar sebab sekarang dia memang suka tolong kat dapur.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info