Mereka yang sudi.......

Sunday, April 10, 2011

A lovely Award From Love / Untung ke Rugi?


Thank you  Love  for the lovely award and for making me feel so welcomed in the blogging world. 

Sebenarnya award ni betul-betul menyejukkan hati kita yang agak kepanasan sebab rasa macam ditipu.
Actualy tonight is a girls day out for me and my 2 friends.We decided to go out for dinner after so long never see each other.At the same time we planned to visit 1 of our friend who is down with cancer.
So untuk tak menyusahkan orang yang tak sihat we decided to have dinner first and choosed to go to a restaurant ikan bakar yang baru dibuka di Taipan usj.Sebenarnya hati ni amat teruja untuk mencuba masakan mereka bila melihat ramai pelanggan yang berkunjung.
Kami order 3 pingggan nasi lemak, sepotong ikan pari bakar,3 ekor udang (Bukan yang besar ya) 1 gelas jus apple suam,1 gelas teh limau ais dan 1 gelas oren jus. Agak terperanjat bila tengok bil yang berjumlah RM 90.70.
Hati tertanya-tanya betul ke bil ni.Walau pun hati rasa terkilan dengan harga yang dirasakan agak tak munasabah dgn makanan yang dihidang,kami tiada pilihan melainkan membayar apa yang dah selamat berlabuh didalam perut.Lagi pun memang salah kami kerana tidak memberi 2nd thought pada tanda harga yang dipamirkan.Tapi bila memikirkan sekeping ikan pari bakar berharga RM52.20 hati ini rasa agak ralat.Ikan tu pun kami makan tak habis sebab.........bukan la sedap sangat pun! As a person who love to cook I know how to rate the taste of the food ok!
Anyway it will be the 1st and the last for me to eat the ikan bakar there.Or maybe I will open my own ikan bakar restaurant.What say you all the blogger out there?Jom ramai-ramai pakat buka restaurant ikan bakar.Boleh cepat kaya beb...


P/s Bila dah balik rumah dan cerita dng laling serta princess ,masing-masing sibuk tengok bil and we discovered there is no prize mentioned for the nasi lemak.Is it free or the bil suppose to be RM 100 something something? So now untung ke rugi ni????? Lu pikir la sendiri.....


Masih terbayang kenangan makan seafood kat port klang sempena ulang tahun perkahwinan kami tahun lepas, makanan penuh 1 meja, makan 5 orang siap ada air kelapa diiringan desiran ombak dan angin pantai yang sejuk, jumlah yang dibayar tak sampai RM 100.00.

6 comments:

  1. Geramkan Kak ros kalau kena tipu,sy jarang makan kat luar sebab terkena kalau pari tu baunya ya Allah tak boleh nak telan so sllnya grill sendiri la,jimat sikitkan heheh

    ReplyDelete
  2. memang geram mie.Tengah pikir ni nak hantar bil tu kat consumer association or not.

    ReplyDelete
  3. Waaahhhhh....Kalau saya pun terkedu bila dengar harga ikan pari tu..Mak Aiiiii....lima puloh hinggit lebih tu...Sungguh kejam dan sadis tokey restoran itewwwww....

    ReplyDelete
  4. Hi sue,memang cekik darah,kalau sedap tak apa jugak.Esok nak go tesco beli udang dan makan puas-puas.Udang 1 ekor RM 10.00 tau,size udang besar ibu jari.Cepat kaya la dia sue.Nak join buka rest tak???

    ReplyDelete
  5. K.Ros..! saya tau kedai apa tuhh!!!
    Eceli last week friday tu pun kitaorg baru je pergi kat satu branch yg baru buka kat bandar puteri. Pergi 3 oranggg.. oder kerang bakar & pari bakar 2 ketul, nasi kosong & ulam sepinggan. Dapat bil RM72.!!! memang agak ralat gak laaa.. tak sangka semahal tuh!!! rasanya tak kan pergi lagi kedai tu dalam masa terdekattt uhuhuhuhu

    ReplyDelete
  6. Hai izan, kak ros masa terdekat ke masa terjauh ke memang tak kan pergi dah!!!! banyak lagi kedai ikan bakar yang lain dan sedap.Jom kita ramai-ramai gi muara port kelang .hi hi hi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info