Mereka yang sudi.......

Tuesday, February 1, 2011

Yam cake (Wu Tow Ko)

Salam semua. Yam kek ni Puan Ros buat untuk minum petang tadi.Ambil resepi Amy Beh . Bahan yang ada kita masukkan la, yang tak ada kita lompat je.Lagi 2 hari dah nak raya ni. Kepala tengah pening pikir apa nak masak.Actualy kita sambut CNY small skill saja.Orang tua dah tak ada, yang muda-muda buat hal sendiri la.My sis-inlaw is coming for CNY lunch.Plan to cook something nice for her and the gang.So for time being kita maka la yam cake ni dulu.Sorry le yam cake tu dipotong masa ianya masih panas maka sememeh dan bentuknya pun tak cantik la jadinya.Tak apa la ya.....janji my laling ada kueh nak minum petang.I served this with chili sauce aja. kat sini  P.Ros letak copy paste resepi

Ingredients 
                    250g yam, diced 
                    1 cup water
                    1 piece chiken meat loaf, diced (I added)
(B) Mix together and sieved
    • 125g rice flour
    • 20g tapioca flour (I put potato starch)
    • 1 cup water ( I added a pinch of kapur sireh into the water)
    • 1/4 tsp alkaline water(dont have)
Seasoning:
    • 1 tbsp Maggi chicken stock granules
    • Salt to taste
    • Dash of pepper
    • 1/4 tsp sugar
For garnishing:
    • 50g dried prawns, soaked and chopped coarsely
    • 4 shallots, sliced
    • 2 stalks spring onions, chopped (no stock)
    • 2 sprigs Chinese parsley and (no stock)
    • 2 red chillies
Chilli sauce (mix till sugar dissolves):
    • 10 red chillies, pounded
    • 2 tbsp sugar
    • 2 tbsp salt
    • 2 tbsp lemon juice
Method
Heat 4 tbsp oil and saute shallots till crisp. Remove and leave the oil in the wok. Add dried prawns and saute till fragrant. Remove and set aside for garnishing.
Add 2 tbsp oil to the remaining oil in the wok, add yam and stir fry well. Mix in water and bring to a boil. Add in (B) and seasoning and cook till batter is fairly thick. Pour thick batter into a well-greased 25cm round tray.
Steam till kuih is set and cooked through. Leave aside to cool, then garnish and cut into diamond shapes.
Serve yam cake with chilli sauce.










No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info