Mereka yang sudi.......

Saturday, February 12, 2011

Roti goreng sosej

Salam pagi.Yang ni menu pagi tadi. Pagi-pagi bangun tak tahu nak masak apa for breakfast.Anak buah pun baru sampau dari Uitm kedah subuh-subuh tadi.Kita buka laptop la do the blogwalking and jumpa resipi ni kat citarasawan blog dan rasanya pernah tengok kat dapur che normah.Tak tahu la resepi ni siapa punya.Yang pasti bukan kita punya.Tumpang masak ya...tq

Bahan-bahan
* 10 keping roti digiling dng rolling pin sampai nipis
* 10 batang sosej
* 3 biji telur - Asingkan 1 biji telur putih,yang lain boleh dicampur dan 
   dipukul sedikit

* 1 cawan serbuk roti.(guna yang warna kuning)
* Minyak masak untuk mengoreng


Cara memasak
1- Sapukan telur putih pada sosej dan letakkan diatas sekeping roti.Gulung sosej dan roti kemas-kemas.Buat semua sepuluh biji.Gunakan juga telur putih sebagai gam dihujung roti.
2- Roti yang telah siap di gulung dicelup kedalam telur dan digolekkan kedalam serbuk roti.
3- Panaskan minyak dan goreng roti sampai garing dengan kepanasan api sederhana.Balik-balikan roti semasa mengoreng supaya roti garing pada semua bahagian.Angkat dan toskan minyaknya.
4-Boleh makan dgn cili sos jika suka.
p/s kami ngap macam tu aja sebab disamping roti sosej ni ada juga nasi goreng.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info