Mereka yang sudi.......

Sunday, January 1, 2012

Samosa Roti

Salam dan Selamat Tahun Baru 2012.Sebenarnya N3 ni kita jadikan penutup bagi tahun 2011.Tapi tukar fikiran untuk jadikan pembuka tirai 2012.Apa la P.Ros ni kan????bukan apa, saja tak nak you all terlepas pandang sebab resepi ni juga sedap dan senang untuk disediakan.Idea asal dari karipap roti.Cuma bentuk dan cara memasak berbeza.Jom tengok cara menyediakannya ya sebab resepi asalnya dah ada kat sini.

Resepi Asal Samosa Roti: P.Ros @SinaranMenu
Cara menyediakan
 1- Gelek nipis roti dan potong sedikit tepinya.
2- Letak inti dan lipat bentuk 3 segi.
3- Tekan tepinya dengan mengunakan garpu Buat sekeliling dan kedua-dua belah roti(maksudnya depan dan belakang)
4-Panaskan minyak masak dan goreng samosa dgn api sederhana sehingga kedua-dua belah permukaan roti garing.Angkat dan keringkan minyaknya dengan kitchen towel (jangan bimbang ianya tidak terlalu berminyak.sama saja macam kita makan goreng pisang).
* Enak sungguh dimakan bersama secawan kopi atau teh kerana ianya rangup.Selamat mencuba ya.
                                                      happy cooking

8 comments:

  1. Ros, harus dicuba jugak yg ni.... x terkejo rasanya... berderet2 menu nak cuba!

    ReplyDelete
  2. selamat tahun baru kak ros...saya part nak buat inti yg malas kalau nak buat samosa nih...hehehe...senang ye kak guna roti je...rasa pun sedap..:)

    ReplyDelete
  3. Slmt thn baru 2012 buat k.Ros sekeluarga. Semoga sentiasa dilindungi Allah selalu dan diberkati segala usaha yg dilaksanakan.
    masuk senarai dulu resepi roti goreng k.Ros ni...

    ReplyDelete
  4. Kak Ros tak pe slow2 buat.kalau tak pun hari hari kena makan dan kena masak kan??? Selamat tahun baru ya.

    ReplyDelete
  5. Q...Selamat Tahun baru.Sebab malas le kak Ros guna roti tu.Tapi intinya tak dapat den nak menolong.memang la nak kena buat..hihihi

    ReplyDelete
  6. Mamasya selamat Tahun baru..dah masuk list nanti buat ya.

    ReplyDelete
  7. Puan Ros, hidangan yg ringkas dan sedap. Lama x buat lawatan ke sini..oh ya..slmt hn baru..

    ReplyDelete
  8. salam kenal kak rose... nak try versi goreng lak ekk.. suka sgt2 sbb mudah ....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info