Mereka yang sudi.......

Saturday, December 3, 2011

Tart Kentang Dan Tuna

Salam pagi sabtu.Tart kentang ni pernah buat last week dengan saiz yang kecil.Hari ni kita tambahkan 1 tin tuna menggantikan crab stick dan 3 sudu tepung jagung kedalamnya.Kita juga buat 2 saiz yang berbeza sebab laling lebih suka yang besaiz kecil.Katanya sebiji-sebiji masuk mulut lagi senang. Untuk resepi boleh tengok kat sini .

Nota:Kawan2 adjust la sendiri bahan2nya mengikut berapa biji kentang yang digunakan ya.Untuk resepi hari ni Puan Ros guna 3 biji kentang russet yang bersaiz besar ,1 tin tuna chunk(hancurkan) dan tepung jagung.

                                                         happy cooking

14 comments:

  1. salam kak ros..bestnya nmpk tart kentang tu.Liza blom pernah buat lg tart ni, nnt nk try gak la...thanx yer kak

    ReplyDelete
  2. Savoury tart...bestnya...rajinnya kak rose buat tart...nak sebiji...:)

    ReplyDelete
  3. Ros, nampak ni rasa nak makan lagi... sedap!

    ReplyDelete
  4. Salam Liza,belum pernah buat ya .boleh la cuba ya.

    ReplyDelete
  5. Salam cik cek,nak yang besar ke yang kecik?jemput ambil mana2 yang cik cek suka ya.

    ReplyDelete
  6. Kak Ros,pagi ni tak tau nak masak apa untuk breakfasr.Terpandang kentang tu.Itu yang buat lagi sekali tu.

    ReplyDelete
  7. dah copy rspi.. tak terbuat2 lagi ni k ros.. byk permintaan adhoc cuti2 ni..

    ReplyDelete
  8. Salam Ros, tat kentang ngan tuna hiss mengancam nehh..

    ReplyDelete
  9. Kak1 kat rumah ni stock tuna mesti ada.Kami pengemar tuna.Cuba ya.

    ReplyDelete
  10. wahhh kak ros mieza belum pernah makan tart inti lauk..selalu nya tat yg mieza makan inti sweet mcm strawberry blueberry...selalu mieza buat quiche inti kentang dan tuna..elok juga dibuat tart sebab kecil2 senang nak makan..nak satu kak ros!

    ReplyDelete
  11. Mieza kak ros suka makanan2 yang berlauk.cuba ya.

    ReplyDelete
  12. tart kentang nie nampak sedap n menarik ler akak... anak2 pasti suka makan nie... teringin nak makan plak.. masuk list dulu...

    ReplyDelete
  13. Diana kak Ros ni kalau masak suka campak apa2 yang ada je,tak kira daging ke ayam ke tuna ke sardin ke.Janji anak2 kenyang.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info