Mereka yang sudi.......

Saturday, December 17, 2011

Pastry Puff Blueberry Log

Salam hari sabtu.Seperti yang dinyatakan dalam N3 pastry puff Tuna Log yang kita nak buat Log blueberry pulak selepas tu.Maka hari ni tertunai la hajat little laling yang minta buat Puff ni berintikan blueberry.Resepi dan caranya sama.Cuma adunan kita bahagi dua dan bakar dalam 2 tray berbeza dan disapukan jem blueberry Saja buat 2 batang untuk mendapatkan saiz yang kecil selepas dipotong).Dan Pastry puff blueberry ni lebih sedap dimakan selepas disimpan didalam peti selama 1 atau 2 jam.Rasa jemnya yang sejuk2 didalam mulut memang lah sedapnya..kena pulak ada kopi o panas..emmm ..Sila la semak resepi kat sini jika berkenan ya.


                                                          happy cooking

16 comments:

  1. cantiknya kejadian PPB Puan Ros, ada lagi tak...nak tapau 3 keping buat minum petang ni.

    ReplyDelete
  2. ehh? buat sendiri rupa2nya pastry, ingatkn beli pastry KAWAN.. hehe (baru gi tgk resepi). hebat!

    ReplyDelete
  3. Amie..lewat sampai..sekelip maa habis dingap budak2 tu.

    ReplyDelete
  4. salam kak ros...jeles tgk akak buat PPB tu...cantik jer...kalau liza mst hancusss...hihihihi

    ReplyDelete
  5. salam k ros..cantiklah,,, macam batang kayu!...hehehehe....rasa kompom sedap kan..cuit2 sket..nyumnyum :)

    ReplyDelete
  6. Excellent...kalau akak bab2 pastry ni selalu store bought aje... tangan belum cukup lembut hendak membuat.

    ReplyDelete
  7. Slmt berhujung minggu k.Rus.cantiklah Pastry Puff Blueberry ni...urat2 pastry tu nampak mcm real....suka tengok...
    freshnya daun kesum buat ikan bakar kat bawah tu...

    ReplyDelete
  8. Cantik macam batang kayu! Letak inti blueberry bertambahlah sedap...

    ReplyDelete
  9. Liza.nidont worry.rasanyha kalau sapa2 buat pun jadi sebab senang je..nampak je macam susah sebenarnya senang.

    ReplyDelete
  10. Noorsha ..batang kayu arg lain warna coklat..tapi akak punya batang kayu kuning da....sapa nak jawab???

    ReplyDelete
  11. kak Paty. sebenarnya tangan kita pun tak ada la lembut sangat.Tapi bila buat pastry ni jadi elok la pulak.

    ReplyDelete
  12. Mamasya,kalau kita berjiran boleh la k.Ros hulurkan sedikit daun kesum tu sebab tengah tumbuh dgn lebat kerana musim hujan.Banyak la nak kena masak resepi guna daun kesum...

    ReplyDelete
  13. Kak TNT..kita suka.....saja2 letak dalam peti ais dulu baru makan.

    ReplyDelete
  14. salam ros. banyak resepi yang bundo dah miss ni. emm.. kejadian kayu ros ni sangat menarik...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info