Mereka yang sudi.......

Sunday, June 3, 2012

Prawn Dumpling


Our breakfast today.Since tepung Tang Mien masih banyak lagi,maka harus la dibuat dumpling ni untuk tidak membazir.
Pada hal memang suka pun makan dumpling maka tepung menjadi alasan.Resepinya sama dengan yang ni, cuma kali ni P.Ros gunakan mincec chincken dicampur udang segar, carrot dan sengkuang serta daun bawang.
Udang yang sederhana besar dipotong dua saja ya. Dumpling tu P.Ros lapik dengan Lettuce semasa mengukusnya.

2 comments:

  1. salam kak ros selamat becuti ye.....sdp kak yg smlm tu pemulaan dumpling...hemmm negok yg akk punya bf pg ni sangat menyelerakan...nak juga lah buat lg...dah jatuh cintan hehehhe letak sengkuang sdp tu....tq kak kongsi resepi

    ReplyDelete
  2. Ros!!! cuti sekolah banyak resepi keluar ya.... jeles tengok kulit dumpling yg transparent tu. terus tanya cik google kalau2 ada substitutes for wheat starch tu.... lama dah teringin nak mencuba... tapi vit m tu masih banyak sangat nih!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info