Mereka yang sudi.......

Thursday, June 14, 2012

Pops...Pops..Pops..Oops... Oreo pops

Mengepop lagi???
Tak ini bukan cake pops..tapi  oreo chocolate pops. Batang lolipop tu masih banyak berbaki so sengaja nak habiskan.
Kebetulan little laling birthday is coming this Sunday together with Father's day kan?
Chocolate edible image ni memang kegemaran dia.Masih ingat pada party harijadinya dua tahun lepas.P.Ros order 50 biji untuk dia dan kawan2nya memang tak cukup.Masa tu belum jadi blogger dan belum tahu macamana nak membuat chocolate ni.
So now dah tahu macamana nak membuatnya boleh lah buat banyak2 dan dia boleh makan sampai puas hati. Dora pula merupakan salah satu rancangan kartun yang dia suka tengok dari masa dia baby lagi.Gambar ni hanya lah preview saja. Buat empat biji untuk dia makan hari ni,dah janji akan buat lebih banyak untuk harijadinya.

P/s untuk ibundo,jangan jelas ya...kita nak buat jugak!!!!sebab terpikat dgn yang bundo buat tu le.....terima kasih juga untuk ita masam manis.Thank you beribu-ribu lemon.
Ahad nanti akan menyusul gambar kek harijadinya dan oreo coklate ni ya.Tengok la dulu gambar-gambar lama ni...
 Ini gambar harijadinya yang ke 5 tahun dgn tema Princess. Masa ni order 50 biji coklat tu memang tak cukup.

Disamping cupcake sebagai kek hari jadi,kita juga buatkan sedikit pulut kuning dan since temanya princess kita tepek edible image gambar princess atas pulut tu...tu dia princess dalam taman.

Dalam kotak tu coklat oreo yang memang tak cukup bila diserbu anak-anak!! 
So tahun ni kita buat sendiri ya walau pun tak ada PARTY!!!


15 comments:

  1. Rajinnya Kak Ros... betullah kan..., di mana ada kemahuan, di situ ada usaha! Tumpang kagummm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie,ini lah kisah hidup org2 yang ada anak pra sekolah atau sekolah rendah.Nak la kena ikut kemahuan dia kalau bak2 harijadi ni.

      Delete
  2. Kak Rose QH pon ade buat jugak hrtu..tp xcntik mcm yg akak buat ni...

    hppy besday utk princess tu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u QH kak ros punya pun biasa je..tapi memang senang membuatnya kan???

      Delete
  3. Salam kak ros, wah oreo chocolate pop pulak sudah, hehe. Hepi bday to your little darling : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai evelyn..kak ros ni tak habis2 mengepop kan???

      Delete
  4. Wahhh!!! sedap!! edible image tu beli yg ready made ye.. nnti tun nk try beli jugak la, xtau rasa mcm mana. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Tun..beli yang dah siap,budak2 senang,semuanya pasal kartun je..nak taruk gambar kita sendiri pun boleh..kenalah tempah khas.

      Delete
  5. hepi besday utk princess kak ros tu...Liza pun ada buat jugak ari tu tp xcntik cm kak ros punya....huhuuhuu jelessss

    ReplyDelete
  6. salam Puan Ros.rajin nya mengepop ye akak ni belum lagi dok ingat dalam hati je nak buat tapiiii sebeno nya malas jugak hee makan je rajin

    happy busday utk ur princes tu ya cute like momma heee

    ReplyDelete
  7. Salam Puan Ros..
    arituh masa bday anak dara nak buat oreo pop tak tak menjadi..tapi selepas anak yg sulong tjk 1 website cara2 nak buat... suka sgt2 mcm puan ros buat ni

    anyway happy bday in advance utk si laling kecil hope yr oreo pops will turn out nicely n the kids will enjoy the day :)

    ReplyDelete
  8. Wow! Puan Rose rajinnya dia.. seronok! suka tengok kekanak punya bday party suka lihat telah kanak2 tu.. comeynya your princess tu... :)) tak sabar nak tunggu Bday party tu nanti...:))

    ReplyDelete
  9. cute nya ...mesti anak2 suka kan :))

    ReplyDelete
  10. ros, caya la sama u. Cantik lah. Rasa pun sedap kan? Kalau dah tahu buat sendiri ni tak payah susah susah nak mengoder lagi dah. Buat je sampai muak haha..

    ReplyDelete
  11. Salam KakRos. Wow, best nya birthday party ada tema princess, Liana pun suka tema princess juga. Cantik nya ada pop-pop...!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info