Mereka yang sudi.......

Thursday, June 21, 2012

Home-made Chocolate

Salam untuk semua .Home made chocolate dibuat atas permintaan 2nd princess yang ingin menghadiahkan coklat ni pada teman-teman office sempena berakhirnya her internship di Petronas.
Memang cukup senang untuk membuatnya.Cuma masak chocolate compound secara double boiler dan guna lah acuan pilihan masing-masing. Untuk kali ni P.Ros gunakan oreo,badam dan raisin sebagai filling.
Hopefully your friends will enjoy this girl.




Yang pink ni fillingnya raisin
Yang ini fillingnya oreo dan almond
                                                       happy cooking

14 comments:

  1. Salam pagi jumaat ros. Wow.. dah boleh buka kedai coklat dah ni. Bak lah sini sekotak..

    ReplyDelete
  2. Bundo....salam pagi jumaat juga.Dah buat sekali mula teruja....sebab membuatnya amat senang.Mai bagi alamat..nak hantar sekotak..hihihi

    ReplyDelete
  3. Liza pun nk bg alamat jugak la....hiihhihi

    ReplyDelete
  4. Assalam kak ros,
    ni kita bawa tiffin merah..talam mak dara ada kat dalam,
    paham2 ajelah ya..tiffin merha nak balik tapi janagn kosong aje..heheh
    penuh2 kanlah dgn coklat dan gyoza kat bawah tu ya..

    ReplyDelete
  5. laa nekcik pun tak daya lahgi menerai cekelat niii...banyak menu Ros yang nak dicuba..semua kena Q

    ReplyDelete
  6. ala2 comeiiinye coklat2 tu..suka jugak mkn coklat ni...tp tu la..benda yg sng tu la yg malas utk dibuat...ade lbih nti pas yer kt QH..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. QH kak terlebih rajin pulak buat coklat ni sebab senang je rasanya.

      Delete
  7. kak ros..salam sayang salam rinduuuuu...mieza mintak maaf lama sgt nak visit kak ros..busy sesgt sejak akhir2 ni..tgk la post mieza tu hanya 3-4 post je dalam masa sebulan berbanding dgn dulu sampai 30++ nampak sgt ketidak sempatan tu..huhuhu jeles mieza bila mieza nampak org len update blog dgn menu besh besh huwaaa

    kak ros cantiknya cekelat ni..ada lagi tak? mieza nak kenen skit hehehe..mieza tk pandai wat cekelat..well tak pernah try pun...entah bila la nak belajar try test..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info