Mereka yang sudi.......

Sunday, June 17, 2012

Double Celebrations


Hari minggu yang agak bermakna.Hari ini hari jadi ke 7 my little laling  and to day is also happened to be Father's Day.So terus buat 2 in 1 celebration.
Memang tak ada party for little laling as we already told her that she will only have a birthday bash every five years.Party hanya untuk tahun ke 5,10 dan 15.....so kena la dia tunggu yang ke 10 sebab 2 years ago dah ada bday bash masa dia berumur 5 tahun.
Untuk harijadinya tahun ni dia mintak mamanya buat icecream cake,pulut kuning dan rendang ayam and of course her Dora coklate.Tapi kesian..... sebenarnya dia tak sihat hari ni.Cuaca yang sangat berjerebu membuatkan sinus dia agak teruk.
Untuk my old laling pula sempena hari bapa ni,mama masakkan Red Velvet Pancake yang dihidang dengan caramelize epal sos for breakfast. So pagi ni kami jamu selera dengan pulut ,kuning ,red velvet pancake dan icecream kek.Sambil tu tengok la setengah gambar2 yang disnap tadi (muka orang2 yang baru bangun tidor dan dipaksa hadiri parti hari jadi yang bukanya parti).


Happy B-Day Hana and Happy Father's Day Papa....




14 comments:

  1. amboi besarnye kek kak.. mai le sket...

    ReplyDelete
  2. Salam rindu untuk mayang sayang...mai ada lagi ni.

    ReplyDelete
  3. Wah! Seronoknya ada doube celebrations... Selamat Hari Bapa untuk hubby Kak Ros dan selamat ulang tahun untuk Hayang sayang.... moga jadi anak yang baik, belajar rajin2 ye sayang...
    Hari ini kami pun ada double celebrations juga... hari bapa & ulang tahun untuk hubby he he he tapi belum disambut sebab suami belum balik (ada urusan kerja)...

    ReplyDelete
  4. Salam Amie.Thank you ya. Wah Kat sana pun ada double celebration ye???

    ReplyDelete
  5. asslm kak Rose...semuanye sedap2 diatas tu...besonye kek aiskrim tu...lama sgt nk potong dh mncairkan dh tu nmpknye...hihi...kalau ade lg nk jugak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai QH buat besar2 biar kawan-kawan blogger boleh jilat sikit sorang..hahahha

      Delete
  6. Happy Birthday to your daughter...and Happy Father's Day too kak!!! :)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. hai cik lilis,tahank you singgah blog akak.musim panas makan aiskrim pasti sedapkan.

      Delete
  8. Assalamualaikum Kak Rose,
    Bestnya ada ice cream cake untuk double celebration ni. Happy Birthday Hana n Happy FAther's Day papa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Wattie.Thank you dear.Dia orang best.Kak ros penat....hehehe

      Delete
  9. Seronoklah sebab double celebrations. Makanan yg terhidang menggoda mata dan selera kakak.

    Happy belated Birthday to you Nana and fathers day to the papa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie.hi.Salam kenal.thank you sudi singgah.nanti kita melawat ya.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info