Mereka yang sudi.......

Sunday, October 14, 2012

Pratha Brinti


Salam untuk semua.Menu sarapan pagi semalam.Cepat dan lazat.Tak kan rugi kalau kawa-kawan ingin mencubanya. Banyak resepi yang kita dah buat mengunakan roti pratha ni.
Boleh coppy paste resepi mudah dibawah ni jika mahu ya.
Bahan-bahannya:
* 3 keping roti pratha jenama kawan
* 2 keping chicken meatloaf
* 2 batang daun bawang
* Parutan mozarella cheese secukupnya
* 2 biji telur dipukul sedikit
Cara memasak
1- Keluarkan pratha dari freezer dan letakkan sekeping diatas pinggang
2- Sapu rata telur diatasnya
3- Taburkan chiken meatloaf yang telah dimasak dalam microwave selama 1 minit dan dipotong kecil
4- Taburkan daun bawang atau pun hirisan bawang besar jika suka
5- Renjiskan pula dalam 2 sudu besar  telur dan pastikan ianya meliputi chicken meatloaf
6-Tabur parutan cheese sebanyak yang disuka dan lipat 2 roti prata yang telah diletak inti tadi
7-  Panaskan sedikit minyak atau minyak sapi  dalam non-stick pan danpan fry seperti mengoreng roti canai.Goreng hingga goreng di kedua0dua bahagian pratha.Angkat dan menjadi 8 bahagian kecil.


                                                                   happy cooking

3 comments:

  1. Hello Puan Ros, love your these roti, looks so delicious!
    Just by chance only this morning I went to buy 3 pieces with fish curry for my lunch. My tum tum don't appreciate my cooking, ha ha.
    Terok no isteri home cooking, everyday nak fikir what to eat, to cook or not to cook, lepas tu pulak, kena wash dishes, mop the kitchen floor, ha ha.

    Terok juga jadi macham housewife, ha ha.
    Puan Ros if senang drop by tengok our autumn leaves....
    You have a nice day.
    Simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi uncle Lee..hihihi what a pain without a wife huh??????

      Delete
  2. Salam Kak Ros,
    Phrata my favourite, ada lagi ker ni, nak tempah sepinggan....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info