Mereka yang sudi.......

Sunday, October 31, 2010

Tuna Horn


Salam pagi semua.Ini pagi selepas concert malam tadi. Lega rasanya semuanya berjalan lancar walau pun ada sedikit kekurangan sana sini. Puan Ros harap ibu-bapa pun faham . Children are still children kan. Janji semua enjoy. Sekarang cuba buat resipi ringkas ni untuk breakfast mesti anak-anak suka.Ringkas ,cepat dan sedap......
Resepi: P.Ros @ SinaranMenu

Bahan-bahannya
*1 tin tuna in water or oil.(buang airnya)
*1/2 biji bawang besar dipotong dadu
*3 sudu besar mayonis(nak lebih tambah)
sedikit serbuk lada putih
*5 keping  prata jenama kawan (frozen)
mozzarella cheese


Cara memasak
1- Potong 2 setiap roti prata 
2- Didalam mangkuk campurkan tuna,bawang besar.mayonis dan serbuk lada putih. kacau sebati
3- Pratha yang dipotong tadi dibuat kelongsong dan masukkan 1 sudu makan tuna.Letakkan sedikit cheese diatasnya
4- Bakar dalam suhu 180 selama lebih kurang 20 minit atau sampai prata kekuningan.
*-boleh sapukan susu segar atau kuning telur sebelum dibakar. Puan Ros terlupa nak sapu tapi sedap juga.











5 comments:

  1. hi k ros!

    besok i nak cuba resipi ni, but lupa la nak beli mozarella cheese..kalau pakai cheddar cheese ok ke?

    ReplyDelete
  2. Sorry la baru baca yr msg. Boleh cuba and let me know.Thanks mira

    ReplyDelete
  3. i did it!..sedap la k ros. Mr Hub yang not pastry person pun makan sampai 4 ketul..:D.

    Cheddar chese ok, but bila dah bakar and become sejuk keras sikit la..Mula-mula nak roll the pratha macam k ros buat tu tak reti jugak..terpiuh piuh doh tu di kerjakan sampai naik lembik..lepas tu pandai dah..hihi..

    two thumbs up!

    ReplyDelete
  4. Thanks for the info mira.Good that you and hubby like it.

    ReplyDelete
  5. Mmg sedap dan ringkas. Saya akan buat utk anak2 kt msia nnti sbb kt sini x de prata ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info