Mereka yang sudi.......

Tuesday, November 20, 2012

Apple Struessel cake yang ke ??????


Salam malam.Kek ni dibuat malam tadi, untuk dessert selepas makan malam. Bukan la rajin sangat nak buat dessert2 ni,tapi dah jadi kebiasan dan habit budak2 ni, especially my 1st princess. Dia mesti nak makan dessert selepas dinner dan kalau tak ada apa-apa...simama pun jadi runsing apa dia nak makan lepas dinner nanti.Lagi pun penat balik kerja,biar lah dia makan dengan hati yang puas.
Kek ni baru keluar dari oven dia dah bertanya, "mama can I cut the cake????"..."silakan-silakan memang i baked it for you..." sebenarnya kek ni juga kegemaram my laling and me because of the coffee taste. Setiap kali membuat kek ni akan ada sedikit perubahan. Kali ni P.Ros guna 2 biji apple Grany Smith yang bersaiz besar,jadi jumlah applenya  lebih sedikit dan kek menjadi lebih lembab.Lagi sedap dan moist setelah disimpan semalaman dalam peti ais.


Resepinya disini   or  disini

 Kali ni P.Ros gunakan gula merah untuk crust kat atas kek ni...dan lebihkan sedikit coffee pastenya...emmm heaven.........
                                                   happy cooking

2 comments:

  1. Ros, I think one day i need to drop by your house to try you cake....

    ReplyDelete
  2. sedapnya kak ,saya jugak yg tak terbuat2 jugak heheheh alasan mixer dah tak boleh pakai M maha besaq hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info