Mereka yang sudi.......

Friday, April 27, 2012

Chocolatey Nutella Brownies






Salam to all.Brownies yang dibuat sudah lama dulu masa mula-mula Love2cook buat N3nya. Tapi gambarnya macam tak ada 1 pun yang menunjukkan kecantikkan brownies ni (macam orang la pulak ya).So kita simpan je dalam folder.Lepas tu tengok Hana buat.
kebetulan la dah 2 3 hari tak ada N3 maka menjenguk keluar la resepi brownies ni.memang sedap la dimakan pada bila2 masa lebih2 lagi masa dok lepak2 depan tv.Kalau kat umah ada nutella boleh la mencuba resepi ni.
Thank you love. 

Resepi CNP dari :LOVE2COOK
 
Ingredients:~
  • 113gm butter
  • 3/4 cup milk chocolate chips
  • 1/2 cup granulated sugar
  • 2 large eggs ~ lightly beaten with a fork
  • 1 cup nutella
  • 50gm plain flour
  • 1/2 tsp baking powder 
  • Combine butter, chocolate chips and sugar in a medium saucepan and stir over medium heat. Remove from heat and allow to cool. 
  • Whisk in the beaten eggs into the butter chocolate mixture. Mix in the nutella. 
  • Add flour and baking powder, stir until well combined. 
  • Pour into a greased and lined rectangular cake tin.
  • Bake at 170ºC for 35 minutes or until cooked through. Allow to cool before slicing. Enjoyyyyy!!!

                                                                   happy cooking


13 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Ros,
    tak apa Kak Ros... kecantikan menu itu pada rasanya he he hehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Amie,janji rupa tak cantik tapi rasa sedap kan??

      Delete
  2. asslm Kak Ros...wow brownies...sukanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Honey,memang apa2 brownies pun pasti sedapkan???

      Delete
  3. Kalau letak coklat pasti sedap, lebih2 lagi kalau ada nutella!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak TnT,cakap pasal coklat ni bukan buadak je suka,mak budak pun suka.

      Delete
  4. As'salam Kak Ros

    lama juga ct tak buat brownies, kalau makan ni kak jangan kata 3 potong berpotong2 pun ct suka. Tak kisahlah gambar tak menarik kak asal rasanya yang sedap kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ct.kak ros pun memang suka makan brownies,Makcik baju merah pegang senduk tu kalau makan brownies banyak2 pun tak pe...kak ros tak boleh nanti belong mengembang menjadi-jadi.

      Delete
  5. salam kak ros, skrg ni musim demam brownies yer, sana sini dok buat brownies....hihihihi , Liza mintak sepiring, blh? piring kosong dah siap bawak ni....hihihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza,nah ambil brownies ni buat minum petang dan bagi kak ros nasi goreng USA tu buat makan tengahari ya.kita tukar suka sama suka.

      Delete
  6. salam ros,dah lama tak sembang2 di sini..sehat?...bronis ni mmg fav kita..nak buat pun senang kan Ros?..meh sikit nak rasa...^_^

    ReplyDelete
  7. salam ros. mintak sepotong. itupun kalau ada lagi...

    ReplyDelete
  8. Hi dear...thanks for trying the brownies!!! Aiks pic not good? I just love it ya...looks tempting still. I pun nak godek lagi brownies ni...hehe ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info