Mereka yang sudi.......

Wednesday, March 28, 2012

WordLess Wednesday

Pernah tengok?????

14 comments:

  1. Puan Ros...nekcik teringin sangat nak buat dimsum..skali cuba hari tak mnjadi langsung...ada ke resipi boleh share

    ReplyDelete
  2. kak ros, dulu pernah cuba tanam bendi hijau kat sekolah tapi hidup setinggi lutut aje, tak merasa pun hasilnya. bila dah kaler merah gini nak makan pun macam pelik kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheq sue betul tu..takut..abang asyik suruh try masak..kak Ros pula takut nanti semua tidur tak bangun lepas makan tu hahhaha..nausubillah.....

      Delete
  3. as-salam kak Ros
    ni pokok bendi...kak Ros tanam ke..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Ady,pokok bendy.Ada 2 jenis .1 merah dan 1 hijau.Gambar N3 yang Ady tengok banyak tomato cili hijau dan cili padi semuanya hubby akak tanam sendiri.Dia betul2 green fingers la.Kangkung,bayam,labu even capcicum pun tumbuh dengan suburnya.2 3 bulan ni memang kak ros dah tak payah beli serai,cili ulam,daun kesun dan daun pudina,semunya ada.

      Delete
  4. Salsm kak ros! Kita klu bab tanam2 mmg tak skn menjadik, menyiram pun tak boleh gerenti pokok tu sakit hihihi.... Kita redha ajerrlahhh tp mmg minatttttttt sgt bercucuk tanam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ija Kak Ros suka tanam bunga je.tapi sekarang tak berapa banyak masa...so abang pula yang banyak masa untuk bercucuk tanam

      Delete
  5. Pertama kali pandang ingatkan pokok asam, kali kedua tengok rupanya pokok bendi...memang tak pernah nampak sebelum ni kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hubby kak Ros dapat beneh dari jaga kat kawasan umah,ni.Bila tanam rupanya warna merah..memang tak pernah tengok...tapi cantik.

      Delete
  6. Ros, mmg x pernah tengok pun bendi kaler merah cam ni.... boleh makan ker atau pokok perhiasan jer.... kepoci sungguh nak tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ros..jaga India yang bagi benih ni kata boleh makan.manis..hubby dok suruh try masak tapi ros tak berani..la nanti kojol semua org.Napa tak pernah nampak jual kat mana2.Hubby kata internet kata boleh makan.Tak nak.....

      Delete
  7. ehh.. tak pernah tgklah kak ros bendi warna merah tu.. cantik.. dpat kat mana benihnya tu kak?

    kalau bendi biasa tu mmg feberet la.. pokoknya pun dah jemu tengok masa arwah berkebun dulu.. sampai miang2 segala lengan time memetik bendi.. wajib pakai baju lengan panjang bila nak memetik bendi ni.. hehe...

    ReplyDelete
  8. Belum pernah tengok pokok ni. Wah bestnya semua main petik aje, kak tak serasi bercucuk tanam, tak menjadi ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info