Mereka yang sudi.......

Sunday, March 4, 2012

Cinnamon Roll


Salam pagi minggu.Insomnia menyerang lagi....mata tak mengantuk.Dapat tidur dalam 2 jam.Resah dikamar tidur????? Ubatnya apa????? makam!!!!!,turun kedapur tapi tak ada apa nak dimakan....tanya deria rasa yang kelima, rasa nak makan apa ya??EMMMMM...cinnamon bread!!!!Pukul 4 pagi????
Dari gelisah sorang-sorang baik juga buat cinnamon roll  ni untuk santapan pagi all my laling yang tengah sedap dan nyeyak tidur tu.
Ok cinnamon roll ni dah selalu buat dan pernah letak resepi kat sini.So boleh la semak kat situ ya, cuma kali ni kita buat separuh dari resepi asal.Kita menyibukkan diri dengan membuat cinnamon roll ni and by 6 pagi dah duduk tercangut depan lappy dengan 3 biji cinnamon  panas2 yang lembut didalam dan crusty diatasnya dan secawan teh bersama daun pudina (dari kebun sendiri wokay...) buat pengubat mata ku yang masih segar bugar.....emmm sedapnya....perut dah dijamu tapi mata masih begitu juga,..mata oh mata!!!!!!!
happy cooking

3 comments:

  1. salam hari minggu Ros.... cinamon rolls yg look soooo yummy, dapat pulak makan hangat2 bersama secawan kopi....heaven!

    kesiannya x leh tido... tentu badan letih kan. kak rose ni pulak asik mengantuk jer penangan ubat allergic tu. ya sangat alah dengan segala seafood n nuts... nak makan apa pun takut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama Kak Ros tak masuk dapur Ros kan? So jemput la makan cinnamon roll ni ya.Betul la kak Ros,nak buat apa ya asyik tak boleh tidur je.Minta ubat tu sikit..hihihi

      Delete
  2. uwah..bestnya pepagi dah dpt cinnamon roll,klu bejiran bole gak tumpang sarapan skali kak Kak Ros? ...hihihi..
    Oh ya,nak tanya sikit la kak,macam mana cara tanam daun pudina tu? Rahel teringin la nak tanam pudina,tapi tak tau cara2 dia...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info