Mereka yang sudi.......

Saturday, September 24, 2011

Lemon kek

Salam untuk semua. Yesterday kita dan cikgi-cikgi kita stayback to finish the backdrop for our school upcoming concert.So I decided to cook lunch  for them sebab tahun ni memang kita belum buat raya open hse,  asyik pergi org punya open hse maka kita punya dah tak da masa.tak pa la tahun depan..tahun depan..dan tahun pun masih ada raya lagi kan??? Insyaalah..
Since ni pun kiranya minggu akhir raya maka kita pun masak la menu raya untuk makan dgn cikgi-cikgi sambil buat kerja.Lemon kek ni salah satu pencuci mulut.Sedap dan senang untuk dibuat sebab kita cuma buka kotak,bancuh dan bakar.Tara....... ianya agak manis tapi kita suka warna kuningnya yang cantik dan texture kek yang lembut so kita buat glazing perisa limau untuk disapu diatasnya.

Bahan-bahan Kek
1- Satu kotak Pittsbury Lemon kek.(ikut arahan dikotak je) dan bakar.
2- Rehatkan sekejap saja diredai dan sapu glazing semasa kek masih panas


Untuk sos
Resepi: P.Ros
* 2 sudu besar gula icing
* 1 titik vanilla
* 1 sudu besar susu segar
* 2 sudu  kecil jus limau nipis/lemon
Campur semua bahan didalam mangkuk dan kacau hingga sebati.Sapukan pada  permukaan atas kek semasa kek masih panas-panas dgn mengunakan berus.Sapu sehingga icing habis.

2 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Ros,

    ini la kek yg mengetarkan jiwa raga...hehe...nk sepotong buat minum ptg boleh??.

    ReplyDelete
  2. Nur..rupanya terguda juga dengan kek ready made ni ya?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info