Mereka yang sudi.......

Sunday, January 13, 2013

Chocolate Oreo and Iman's b-day



Salam pagi minggu untuk semua. Pagi minggu yang agak nyaman kerana hujan yang turun dari subuh tadi. Terpikir dalam hati apa yang sedap dimakan untuk sarapan  dihari hujan.Teringat masih ada sedilkit beras pulut didapur, ada juga kelapa parut putih dan ikan kering gelama 3 keping.Oooo bestnya pulut gaul kelapa dan ikan kering. So itu la sarapan P.Ros untuk pagi ni.Tapi terpaksa juga buat popia goreng yang diminta little laling untuk sarapannya.
Tapi hari ni  bukan nak letak resepi pulut atau popia sebaliknya cerita pasal oreo coklat yang dibuat untuk harijadi my niece semalam.Masih teringat 3 tahun lepas P.Ros order 50 biji coklat oreo untuk hari jadi little laling dan dalam masa 2 tahun jadi food bloger dah pun berjaya membuatnya sendiri.
Itu la kebaikan berkawan dialam maya.Masing-masing tak loket berkongsi ilmu masakan .Siapa setuju???? 2nd mission nak cuba buat kek barbie doll macam yang kat atas tu sebelum tiba harijadi little laling June nanti.
Untuk harijadi Iman semalam P.Ros sediakan coklat oreo, coklat marshmallow dan baked potato.
Habis licin semuanya.Yang penting B-day girl happy and we all had fun.....


Untuk hari jadi little laling yg ke 5 P.Ros order 50 biji coklat oreo...


dan untuk harijadi cousin nya semalam little laling sendiri yang sibuk didapur menyediakan coklat oreo tu...betapa cepat masa berlalu....


Resepi  coklar oreo pernah letak kat sini



2nd mission nak cuba buat kek barbie ni.....

The cousin sisters...which is also BFF.....



4 comments:

  1. Time flies...
    Reminds me when Hana first born,
    Happy Birthday to her..

    ReplyDelete
  2. Beruntungnya little laling... mummynya pandai buat sendiri! Happy belated birthday Iman Jasmine... cantiknya nama!

    ReplyDelete
  3. uit kak ros...geramnya nk cubit... btw, happy birthday to little laling... :)

    ReplyDelete
  4. wah besnyer kak ros epi besday tunt the little girl... seronok gak camni ekk apa yang penting keje same..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info