Mereka yang sudi.......

Monday, May 13, 2013

Cerita hari ibu dan muka bengkak untuk kenangan

Gigi mula terasa sakit pada pagi sabtu. Anak laki2 pula dah rancang nak blanja burger bakar abang Burn yang agak mashurrr tu pada malamnya. So masing-masing dah cakap "mama jangan buat hal kita nak bawa makan burger malam ni.", sibapa pula menyampuk.."papa ada painkiller dan antibiotic..boleh share!!!."
Lalu ditelan painkiller dan antibiotic  tengahari dan malamnya . Dapat la enjoy makan burger abang burn tu.....
                         Anak-anak dan anak buah enjoy nak makan burger bakar abang burn

Sebelum tidur ada lagi pesanan penaja.." Mama pagi esok we are taking you to McD for breakfast..." oh ya Mother's Day tak payah la diri ni nak bangun pagi2 susah-susah masak sarapan  untuk semua orangkan??? . Yahoooo!!!!!


Tapi dalam pukul 3 ke 4 pagi bahagian bibir terasa lain macam je...terus bangun dan tengok cermin...adoiii mak... kenapa ada wajah planet of the Ape pula dalam cermin tu????
Masaalah... rupanya muka dah bengkak terutama bahagian bibir..hari ibu dapat hadiah bibir Angelina Jolie beb!!!tak sukanya hadiah ni..Akhirnya terpaksa keklinik dan tak jadi sarapan kat McD..hukkhukk.Kata doktor muka bengkak sebab alergic painkiller atau antibiotic yang diambil malam tadi...huhuhu...
 Rupanya sebelah petangnya masih ada surprise...anak-anak dah rancang buat simple party untuk kami anak beranak. Terhibur juga hati ni. Terima kasih duhai anak-anak ku sayang.Siapa lah mama tampa kamu semua.



                                                   Sengaja ditutup muka sebab malu....


 Tapi akhirnya terpaksa akur dgn desakan anak-anak nak ambil gambar buat kenangan mama yang bermuka bengkak!!!!!hukkk..hukkk...


Terima kasih anak-anak ku


13 comments:

  1. kenangan kak ros...bila ingat2 nanti mesti senyum sendiri. selamat hari ibu, moga bahagia selalu

    ReplyDelete
  2. Assallamualaikum kak Ros..
    Laaa kak Ros..sampai bengkak muka sambut hari ibu yer..hihiii.. Tulah kak, lain kali nak makan ubat consult doktor bertauliah dulu. Mmg sesetengah org alah dgn jenis2 ubat tertentu. Sian akak. sib baik bengkak jer tak jadi ulcer kat bibir akak. Ada org yg alah pada ubat2 tertentu, boleh bengkak bibir sampai pecah2 cam ulcer tu.. Apa2 pun tentu akak happy anak2 buat kejutan sempena hari ibu kan..Take care ye kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadz..tuah ayam nampak kat kaki..tuah kak ros nampak kat muka kot..hahaha

      Delete
  3. Jadi kenangan hari ibu, hehe!

    ReplyDelete
  4. Sedap nyerr burger tu..
    Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too. :)

    http://insanbiasabiasa.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teena . thank you singgah blog kak ros..nanti kak ros buat lawatan ya.

      Delete
  5. bestnyaaaaaa.... ada org buat suprise....

    ReplyDelete
  6. Tak apalah Kak Ros... sekurang-kurangnya ada peristiwa untuk dikenang sempena hari ibu 2013... seronokkan bila anak2 raikan.

    ReplyDelete
  7. Laa tak serasi lah tu ubatnyer..oh tolong jangan buat lagi ye..mahabahaya tuh!!
    anyway semuga kita semua mnjadi ibu yang sentiasa disayangi..insyaallah

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Kak Ros..rasanya tak terlewat nak ucap selamat hari Ibu dan utk hari ni... Selamat Hari Guru.....

    Wahhhhh Seronoknya bila dapat kumpul dan ada supriseeee lagi.... ^___^ dan ehem...supriseeee utk yang pukul 3~4 am itu jugaaa...oppssss gurau, jgn ambil hati yaaaaa.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info