Mereka yang sudi.......

Saturday, May 26, 2012

Yorkshire Pudding


Salam Pagi sabtu. Hari pertama bermulanya cuti sekolah. Sempena cuti sekolah biasanya P.Ros habiskan lebih banyak masa didapur. Something that I always love to do....
Pagi ni selepas sarapan rasanya nak rehat secukupnya.Semalam hari akhir persekolahan P.Ros bawa anak-anak ditadika melawat Ostrich wonderland.Penat la sikit tapi gembira sungguh tengok gelagat anak-anak bandar yang tak pernah atau jarang-jarang tengok ayam, itik dan binatang2 yang sewaktu dengannya. Anak-anak bandar la katakan.Boleh tengok gambar mereka disini.http://tadikasinaranintelek.blogspot.com/2012/05/visit-to-ostrich-wonderland.
Ok la berbalik pada resepi ni,yang memang selalu dibuat.Tapi sejak kebelakangan ni rasanya dah agak lama tak masak resepi tu.Minggu lepas salah seorang my teacher kata teringin nak makan Yorkshire pudding ni, itula tergerak hati nak buat hari ni. Resepi boleh refer kat sini . Untuk toppingnya suka la kawan-kawan nak makan dengan apa pun. Ini makanan omputih yang dah di melayukan. Sila la cuba ya.


                                                    happy cooking

8 comments:

  1. Selamat bercuti Kak Ros,
    tapi... nama saja cuti, kena juga ke sekolah cuti2 pun hu hu huu banyak program sekolah masa cuti terutama untuk budak2 exam tahun ni!

    Senang nak buat yorkshire pudding kan kak Ros, tapi belumlah lagi tangan ini tergerak nak membuatnya! Entah bilalah agaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Amie,biasa la kan...gov school banyak banyak activiti walau pun musin cutikan.

      Delete
  2. salam kak ros.. tadika pun cuti lah ye time cuti sekolah. selamat bercuti kak ros ^^
    tun x buat lagi yorkshire pudding nih. tunggu lebih vitamin R dulu ;)

    ReplyDelete
  3. Hai Tun, vitamin R tu brapa sebotol ya???hihihi

    ReplyDelete
  4. Kak Ros...sedapnya puding ni..ramai yg mencuba..mieza je ketapi lambat belum lagi try test...nak seketoi nak rsa leh tak kak ros...terliur dah ni

    ReplyDelete
  5. Salam rindu Mieza...kalau ada masa cuba la berbaloi buat ni. Makan sedap dan mengeyangkan.

    ReplyDelete
  6. Salam Mayang....nanti kak ros poskan ya....hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info