Mereka yang sudi.......

Sunday, September 9, 2012

My family happy raya gathering (2012)





Salam semua . Sempat juga buat family raya gathering sebelum berakhirnya syawal. Happy sungguh tengok adik beradik dan anak buah berselera menjamu selera.
Untuk gathering raya tahun ni..tak ada juadah yang wajib dihidang dipagi raya seperti ketupat dan rendang.Atas permintaan ramai yang masing-masing dah jemu memakan rendang, hari ni P.Ros masak seafood jambalaya,ayam veruval, roti dicicah stew ayam dan shepard pai.Untuk desertnya pula cuma brownies pisang dan kek cheese pesona. Oh ya gyoza dan wantan goreng menjadi pilihan semua.Berbaloi rasanya penat masak bila tengaok anak-anak buah makan dengan seleranya.

                       French loaf dicicah stew ayam dan juga Shepard pie
                                 Acar timun mentah dan chicken veruval
                               Seafood Jambalaya mengantikan segala macam nasi
                                          Gyoza dan dumpling favorite semua orang

                                Balang-balang yang tiada siapa sudi sentuh
                                                                    brownies pisang
                                  Kek cheese pesona yang tak sempat tuannya nak rasa
Nice and simple food and everybody have fun....
















9 comments:

  1. Wah..meriahnya..selamat hari raya kak ros....

    ReplyDelete
  2. seronokkan kak ros menjamu tetamu.. walau penat rasa berbaloi tetamu berselera mkn apa yg kita masak.. hee...

    salam aidilfitri buat kak ros..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Madiha...raya madiha pun pasti meriah kan???memang seronok kalau dapat jamu orang dan kita pula dijamu dengan puji-pujian..hihihi

      Delete
  3. Nampak meriahnya! All dishes and cake are yummy too.

    ReplyDelete
  4. wah Kak Ros dlm mood raya lg yer...walaupon pon penat tp bile hidangan yg kita sediakan mdapat sambutan n sedara mara pon suka hilang rasa penat tu kan..menu pon nmpk sedap2 jugak tu..

    ReplyDelete
  5. wahh.. menu international! macam2 adaaa..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info