Mereka yang sudi.......

Tuesday, September 17, 2013

Nekcik namanya


Salam teman-teman semua. Ini N3 ringkas dan istemewa.
Pertemuan pertama kalinya dengan kawan yang dikenali dialam maya.Gara-gara mooncake kami dipertemukan.
Kak Jariah atau nama famousnya diblog Nekcik  dari teratak 66. Kalau kat dalam blog dia bahasakan dirinya nekcik bila jumpa diluar pangilan itu juga yang digunakan dan rasa mesra sungguh.
Perjumpaan kami di Roti Boy Subang Parade walau pun tak lama, tapi cukup mengembirakan.
Kami banyak bersembang pasal melancung ke luar negara sebab nekcik ni memang kaki melancung, boleh ternganga mulut mendengar pengalamannya melancung keluar negara.
Anak sulung yang ikut bersama hari tu pun rasa terjuja setelah pulang dari pertemuan itu. Katanya pada adiknya tip-tip yang diberikan amat berguna.
Nekcik juga ada masak laksa Johor untuk P.Ros mencubanya. Memang sedap.Ada pula buah tangan sebuah note book dan bekas garam dan lada putih yang berbentuk bunga rose. Memang kena sangat la dengan nama kita ni. Terima kasih daun keladi, lain kali kali melancung beli la apa2 lagi ya. 
Sebelum berpisah kami janji untuk jumpa lagi, Insyaalah. Pagi Ahad yang amat menyeronokkan.


7 comments:

  1. ooo lating kat Subang Parade yeee.. ALHAMDULILAH ukhwah terus terjalin..

    ReplyDelete
  2. wahh..jeles kt nekchik dh dpt dating ngan kakros..saya selalu jumpa nekchik sbb anak kami satu kelas dari darjah satu sampai darjah 6..depa tu BFF..hehe! insyaallah ada rezeki..kita akan bertemu kan kak ros!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ke Inahar, nati tahun depan kita gi raya ramai2 rumah nekcik.

      Delete
    2. lamanya nak tuunggu tahun depan!!

      Delete
  3. hi nekchik....cantik bekas ros tu tau! sesuai sangat dengan nama puan ros :)

    nak mengoogle respi mooncake puan ros la nih..heehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt pastikan tahun depan buat ya. pinjam acuan Pn.Ros je.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info