Mereka yang sudi.......

Sunday, June 16, 2013

Double celebrations


Salam untuk semua, Wah dah seminggu lebih rasanya tak upload blog. Alasan yang sama. tak ada masa dan malas nak menaip.
Entry ni bukan pasal resepi . tapi entri nak simpan gambar dalam blog je... Every year pada bulan 6 pastinya ada double celebrations kat rumah ni sebab b-day little laling jatu pada 17 Jun dan Father's day celebration pula pada minggu kedua bulan Jun. Makanya dapat la sibungsu dan siayah berkongsi hari gembira dalam hidup mereka bersama-sama.

Kami adakan suprise untuk little laling buka hadiah lebih awal 1 hari sebab 17hb jatuh pada hari Isnin. Tak boleh buat party nanti dia ponteng sekolah lagi....







Untuk hari ni kami pergi makan2 kat Alicafe (tak jauh sangat dari rumah)  sebab tak nak duduk lama2 dalam kereta kerana musim panas.Makanan disini memang sesuai dengan selera kami dan kalau order set menu memang berbaloi....cuma tambah je apa2 side dishes yang rasa nak dimakan.






Chocolate untuk fathers day tu dibuat pagi tadi dan B-Day kek order je sebab little laling dah pesan awal-awal nak icecream cake. Cakenya pun simple sebab masa nak pergi tempah, dia orang dah tutup order, banyak tempahan untuk fathers day.So rembat je apa yang ada dalam peti ais mereka dan suruh simpan untuk diambil hari ni.Janji sikecik makan sampai puas hati aiscream cake dari Baskin Robbin tu. Kalau sudi layar je le gambar-gambar ni ya...


Akhir kata Happy B-day hana..mama love you very  very much..muah..muah... and Happy Father's day Papa (My dear laling)...love you very much also...

8 comments:

  1. Happy birthday untuk Hana n happy father's day untuk si Papa... seronok tengok dapat raikan hari bahagia bersama2. happy family gitu!

    ReplyDelete
  2. Wah! Samalah birthday little laling Kak Ros dengan suami Amie, selamat ulang tahu sayang... comelnya dia Kak Ros! Nampak meriah sangat double celebrations tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie, hidup kena selalu meriah. happy Bday untuk suami Amie jugak.

      Delete
  3. Happy birthday untuk si kecil comel! Along pun dinner tadi double celebration, father's day & bday hubby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roz thank you for the wishes. Hari jadi suami Roz sama dgn suami Amie little kitchen la..

      Delete
  4. Cantiknya love shape chocolate , sure your abang Haris happy lor!
    Two puteri itu cantiknya!

    ReplyDelete
  5. Assalam kak Rose,
    wah meriah betul birthday Hana ya.. she is so cute and adorable
    pipi dia tembam..geram kita tengokkan..kakak2 pula sayang betul dgn adiknya kan..tengok tu ..i think girls are better..my boys tak boleh bertemu asik dan bergaduh aje..hehe...Happy birthday to Hana sekali lagi ya..:)
    oops happy fathers day to your laling too..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info