Mereka yang sudi.......

Thursday, September 18, 2014

Biscuit Fondant

Salam untuk semua....
Kesibukkan berganda membuat persediaan hari pertunangan anak sulung pada 27 Sept ni...niat hati tak nak buat banyak benda dan bagi je caterer dan orng 2 berkenaan yang uruskan. Tapi hati kecil tak puas hati dan asyik berkata biasanya untuk anak buah bersusah payah membuat persedian tapi anak sendiri???
Terpaksa mengalah dgn kata hati dan banyak benda yang nak dibuat sendiri..hari ni test fondant biscuit untuk door gift. Sebab banyak lagi benda nak buat . Untuk door gift ni Pn. Ros ambil jalan mudah dengan membeli ready made tepung biskut, cuma tambah butter dan .pn.Ros masukkan sedikit serbuk badam..wallla...Sedap.
Fondant tu lagi la beli yang dah siap, gelek dan terapkan mengunakan acuan pilihan. Cuma fondant dibuat seminggu awal agar ianya sempat kering dan mengeras.

2 comments:

  1. wah cantik le kak ros.. mmg tengah cari idea nak wat souvenir utk anak buah kawin ni.... leh try ni..

    ReplyDelete
  2. wah...meriahnyer Ros..tambah lagi hasil tangan ibu tersayang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click the ads for more info