Tart Kentang Dan Tuna
Salam pagi sabtu.Tart kentang ni pernah buat last week dengan saiz yang kecil.Hari ni kita tambahkan 1 tin tuna menggantikan crab stick dan 3 sudu tepung jagung kedalamnya.Kita juga buat 2 saiz yang berbeza sebab laling lebih suka yang besaiz kecil.Katanya sebiji-sebiji masuk mulut lagi senang. Untuk resepi boleh tengok kat sini .
Nota:Kawan2 adjust la sendiri bahan2nya mengikut berapa biji kentang yang digunakan ya.Untuk resepi hari ni Puan Ros guna 3 biji kentang russet yang bersaiz besar ,1 tin tuna chunk(hancurkan) dan tepung jagung.
happy cooking
Nota:Kawan2 adjust la sendiri bahan2nya mengikut berapa biji kentang yang digunakan ya.Untuk resepi hari ni Puan Ros guna 3 biji kentang russet yang bersaiz besar ,1 tin tuna chunk(hancurkan) dan tepung jagung.
happy cooking
salam kak ros..bestnya nmpk tart kentang tu.Liza blom pernah buat lg tart ni, nnt nk try gak la...thanx yer kak
ReplyDeleteSavoury tart...bestnya...rajinnya kak rose buat tart...nak sebiji...:)
ReplyDeleteRos, nampak ni rasa nak makan lagi... sedap!
ReplyDeleteSalam Liza,belum pernah buat ya .boleh la cuba ya.
ReplyDeleteSalam cik cek,nak yang besar ke yang kecik?jemput ambil mana2 yang cik cek suka ya.
ReplyDeleteKak Ros,pagi ni tak tau nak masak apa untuk breakfasr.Terpandang kentang tu.Itu yang buat lagi sekali tu.
ReplyDeletedah copy rspi.. tak terbuat2 lagi ni k ros.. byk permintaan adhoc cuti2 ni..
ReplyDeleteSalam Ros, tat kentang ngan tuna hiss mengancam nehh..
ReplyDeletedzana jemput buat bila ada masa ya.
ReplyDeleteKak1 kat rumah ni stock tuna mesti ada.Kami pengemar tuna.Cuba ya.
ReplyDeletewahhh kak ros mieza belum pernah makan tart inti lauk..selalu nya tat yg mieza makan inti sweet mcm strawberry blueberry...selalu mieza buat quiche inti kentang dan tuna..elok juga dibuat tart sebab kecil2 senang nak makan..nak satu kak ros!
ReplyDeleteMieza kak ros suka makanan2 yang berlauk.cuba ya.
ReplyDeletetart kentang nie nampak sedap n menarik ler akak... anak2 pasti suka makan nie... teringin nak makan plak.. masuk list dulu...
ReplyDeleteDiana kak Ros ni kalau masak suka campak apa2 yang ada je,tak kira daging ke ayam ke tuna ke sardin ke.Janji anak2 kenyang.
ReplyDelete