Puding French Loaf berkeju
Salam minum petang.Hidangan minum petang yang cepat dan ringkas.
Bahan-bahannya
* 1 batang french loaf dipotong kecil(dalam 15 keping)
* 3 cawan susu segar
* 1 cawan gula perang
* 4 biji telur gred A
* sedikit esen vanila
* sedikit serbuk kayu manis (jika suka)
* Parutan keju sebanyak yang disuka
Cara memasak
1- Atur french loaf dlm loyang pembaka
2- Dalam mangkuk campur susu dan telur dan pukul biar sebati.
3- Masukkan 2/3 gula perang dan pukul lagi hingga gula hancur
4- Curahkan adunan telur keatas roti.gunakan baki gula untuk ditabur diatas roti
5- Biarkan rroti terendam selama 5 minit.Kemudian terbalikkan roti tersebut.
6- Tabur gula pada roti yang baru dibalikkan tadi.taburkan pula serbuk kulit kayu manis dan parutan cheese.
7- Bakar dalam suhu 180 c selama lebih kurang 30 minit hingga bahagian atas roti agak garing dan kekuningan.
Bahan-bahannya
* 1 batang french loaf dipotong kecil(dalam 15 keping)
* 3 cawan susu segar
* 1 cawan gula perang
* 4 biji telur gred A
* sedikit esen vanila
* sedikit serbuk kayu manis (jika suka)
* Parutan keju sebanyak yang disuka
Cara memasak
1- Atur french loaf dlm loyang pembaka
2- Dalam mangkuk campur susu dan telur dan pukul biar sebati.
3- Masukkan 2/3 gula perang dan pukul lagi hingga gula hancur
4- Curahkan adunan telur keatas roti.gunakan baki gula untuk ditabur diatas roti
5- Biarkan rroti terendam selama 5 minit.Kemudian terbalikkan roti tersebut.
6- Tabur gula pada roti yang baru dibalikkan tadi.taburkan pula serbuk kulit kayu manis dan parutan cheese.
7- Bakar dalam suhu 180 c selama lebih kurang 30 minit hingga bahagian atas roti agak garing dan kekuningan.
kak ros cayang sedapnyaaaa nak pulak bercheese lagiiii berlemak la kan kak
ReplyDeleteSalam KakRos. Sonang jer nampak ni ek.... boleh bayangkan mmg sodap!
ReplyDelete