Rice Bubble Bar
Hi semua .Ini untuk minum petang hari ni.Rice bubble ni balance buat cake pop dgn anak-anak kat tadika hari tu.So kena la pikir cara nak habiskannya.Ok kita buat rice bubble bar ni ya.... anak-anak mesti suka.tapi mak ayah yang ada kencing manis tu jangan makan ya sebab ianya memang manis.Puan Ro suka ni with tea without sugar.Emmm............this recipi
is for people with sweet tooth.Boleh masukkan walnut atau kacang-kacang lain jika suka.
Bahan-bahannya
2 cawan susu pekat(boleh dikurangkan)
1 cawan koko powder
100 gram butter
4 -5 cawan plain rice bubble- putih (boleh beli di Bake with yen)
Cara memasak
1- Didalam periuk yang agak besar campurkan susu,serbuk koko dan butter.panaskan diatas api sederhana.
kacau sehingga butter melted dan masukkan telur yang dah dipukul sedikit.kacau perlahan-laahan dan matikan api bila telur kelihatan masak dan bercampur dgn coklat.
2-Masukkan bubble rice dan kacau rata.Tuangkan adunan dalam mangkuk kaca berbentuk empat segi atau
memanjang.Ratakan permukaanya dan takan-tekan sedikit supaya kemas.
3-Masukkan rice bubble bar dalam freezer paling kurang 4 jam.Boleh dimakan sejuksejuk
Comments
Post a Comment