Lempeng lembut

Another blog post using my levono smartphone. Harus lah resepi yang simple agar tidak terhegeh-hegeh menaipnya.
Masih lagi mengunakan sarang waffle untuk memudahkan dan memaximumkan kegunaanya sebelum masuk almari semula.
Lempeng ni boleh dicicah apa saja, namun dgn sambal ikan bilis ni, ummpnya hingga tak terkata.
Bahan-bahannya
* 2 cawan tepung naik sendiri
* 3 biji telur saiz A
* 1 cawan susu segar
*1 cawan air
* 1/3 cawan minyak masak
* secubit garam dan serbuk kunyit

Masukkan semua bahan kedalam blender dan blend hingga semua bahan sebati dan tidak berketul.
Bolehlah mengunakan non stick pan atau waffle maker untuk memasaknya.

Comments

  1. Alamak kak Ros.... anak Amie tengok lempeng lembut ni... dia kata... mummy tak pandai buat he heheeh nak ngendeng sekeping dari dapur kak Ros ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts